Burger er Dansk?

Smeden Louis Lassen, en dansker i USA ved sin forretnings som stadig eksisterer og har leveret den originale burger i over 120 år.

I følge kongresformand Rosa DeLauro blev hamburgeren, en hakket kød bolle mellem to skiver brød, først skabt i Amerika i 1900, af Louis Lassen, en dansk indvandrer, ejer af Louis ‘Lunch i New Haven, Connecticut.

Louis ‘Lunch, en lille frokostvogn, siges at have solgt den første hamburger og bøfsandwich i USA i 1900, og det er stadig de oprindelige grillovne som leverer den saftige bøf.

I Kongressbiblioteket er Louis ‘Lunch noteret for at have taget arrangementet seriøst og skabt enartet hurtigmad til sine kunder og han er registreret som “opfinderen” af den første burger.

A Burger Born, en artikel, fremhæves Louis’ Lunch’s påstand og historien om Louis’ Lunch som en af de “bedste burgere i USA, og som Hamburgerens skaber. Han begyndte sin karriere som smed i Danmark, der emigrerede til New Haven i 1886. Han begyndte han at sælge frokostartikler fra sin madvogn.

I 1900 går forklaringen, at han skabte hamburgeren ved at skrabe nogle oksekødspartier sammen og placere dem mellem to stykker ristet brød for at tjene en kunde som skulle skynde sig på en rejse.

Elementet blev vellykket og Louis fik sin plads i historien og i Kongresbiblioteket.

Louis Lunch, hans oprindelige forretning, drives stadig ud af samme bygning, den blev flyttet et par blokke og serverer stadig sine burgere mellem to skiver brød uden krydderier.

Spørg om Benedikte kan lave én til dig, som vil bestille Burger som a la carte.

Share